Προετοιμασία Νηπιαγωγείου

Από την πιο μικρή μέχρι και την πιο μεγάλη ομάδα μικρών μαθητών που αποτελούν την δύναμή του σχολειού μας, στόχος είναι η εξέλιξη των παιδιών ανάλογα με το στάδιο στο οποίο βρίσκονται ώστε να μπορούν να μεταβούν στην επόμενη ομάδα όσο το δυνατόν πιο ομαλά.

«Σκαλί, σκαλί » λοιπόν οι μικροί μας μαθητές φτάνουν στην ομάδα του προνηπίου έχοντας πια απόλυτη εξοικείωση τόσο με τα υλικά όσο και με τα βιβλία αλλά και τα φύλλα εργασιών. Ακόμα έχουν δουλέψει τις δύο προηγούμενες χρονιές όλα τα εποχιάκά θέματα όπως Άνοιξη, Καλοκαίρι, Τρύγος, Ελιά, Επαγγέλματα κ.τ.λ. και μπορούν πια να προετοιμαστούν για το νηπιαγωγείο ή «το μεγάλο σχολείο» όπως τα ίδια τα παιδιά το αποκαλούν.

Με τα κατάλληλα βιβλία και τα απαραίτητα επιπλέον φύλλα εργασιών με προγραφικές ασκήσεις, προμαθηματικές έννοιες κ.τ.λ. μπαίνουμε στον κόσμο των φωνημάτων και των αριθμών και αρχίζουμε το μεγάλο μας ταξίδι για την εξερεύνηση του.

Επίσης με πιο σύνθετα επιμέρους θέματα που θα δουλευτούν στην τάξη κατά την διάρκεια του έτους όπως η ανακύκλωση, οι πλανήτες, το ανθρώπινο σώμα, η υγιεινή διατροφή κ.τ.λ. θα προσπαθήσουμε να εξερευνήσουμε και τον τεράστιο και γοητευτικό κόσμο του φυσικού και κοινωνικού μας περιβάλλοντος.

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ενεργούς και σκεπτόμενους μαθητές με άποψη και προβληματισμό και να κάνουμε τα παιδιά να νιώσουν πως ο κόσμος του σχολείου και της γνώσης είναι συναρπαστικός και ευχάριστος.